lördag, december 10 2022
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

Första konstrundan någonsin i östra Göteborg förra året blev en framgång med ett 40-tal deltagande konstnärer med olika inriktning samt fyra föreningar.

När årets konstrunda arrangeras 15-17 november hoppas de deltagande 44 konstnärerna på ny succé.

– Absolut. Nu känner kulturpubliken till evenemanget och har lärt sig att hitta hit och att åka runt. Bara samlingsutställningen i stall 11 på Kviberg där alla deltog drog över 700 besökare förra året.

Stall 11, Kviberg

Det säger keramikern Helena Jarnefall Plumeyer, Kortedala, till Spanaren.

Konstnärerna är verksamma i de stadsdelar som räknas till östra Göteborg, det vill säga Gamlestaden, Kviberg, Utby, Kortedala och Bergsjön. Alla öppnar dörrarna till sina ateljéer och verkstäder 16-17 november klockan 11-16. Vernissage för den gemensamma utställningen i stall 11, Kvibergs stallgårdar 2, äger rum fredag klockan 18-20.

Utöver att titta in i konstnärernas ateljéer kan man besöka flera andra platser med intressant verksamhet, tre föreningar, en workshop och mindre utställningar lördag och söndag.

Vad sägs till exempel om att det välsorterade Returhuset i Alelyckan håller öppet under weekenden för att bland annat inspirera till mer återbruk.

Det är för långt att här i detalj berätta om dessa drygt tiotalet platser. De presenteras i alla fall utförligt i den informativa vikfolder, som producerats för evenemangen och som även innehåller en mycket detaljerad karta.

I samma folder presenteras även samtliga deltagande konstnärer och konsthantverkare med adresser till deras verkstäder.

Konstrundan arrangeras av Göteborgs stad i samarbete med Medborgarskolan, Higab och Familjebostäder.

Mer information finns på www.goteborg.se/konstrundaniostragoteborg. Foldrar finns att hämta på Stadsbiblioteket, Götaplatsen, och turistinformationen på Kungsportsplatsen.

Föregående

Sista Saaben ska bidra till att rädda miljön

Nästa

Bor hos föräldrarna mot sin vilja

Om författaren

Tord Melander

Journalist, ledarskribent (vik), lärare på journalisthögskolan, copywriter, författare.

Se även