Första konstrundan någonsin i östra Göteborg förra året blev en framgång med ett 40-tal deltagande konstnärer med olika inriktning samt fyra föreningar.

När årets konstrunda arrangeras 15-17 november hoppas de deltagande 44 konstnärerna på ny succé.

– Absolut. Nu känner kulturpubliken till evenemanget och har lärt sig att hitta hit och att åka runt. Bara samlingsutställningen i stall 11 på Kviberg där alla deltog drog över 700 besökare förra året.

Stall 11, Kviberg

Det säger keramikern Helena Jarnefall Plumeyer, Kortedala, till Spanaren.

Konstnärerna är verksamma i de stadsdelar som räknas till östra Göteborg, det vill säga Gamlestaden, Kviberg, Utby, Kortedala och Bergsjön. Alla öppnar dörrarna till sina ateljéer och verkstäder 16-17 november klockan 11-16. Vernissage för den gemensamma utställningen i stall 11, Kvibergs stallgårdar 2, äger rum fredag klockan 18-20.

Utöver att titta in i konstnärernas ateljéer kan man besöka flera andra platser med intressant verksamhet, tre föreningar, en workshop och mindre utställningar lördag och söndag.

Vad sägs till exempel om att det välsorterade Returhuset i Alelyckan håller öppet under weekenden för att bland annat inspirera till mer återbruk.

Det är för långt att här i detalj berätta om dessa drygt tiotalet platser. De presenteras i alla fall utförligt i den informativa vikfolder, som producerats för evenemangen och som även innehåller en mycket detaljerad karta.

I samma folder presenteras även samtliga deltagande konstnärer och konsthantverkare med adresser till deras verkstäder.

Konstrundan arrangeras av Göteborgs stad i samarbete med Medborgarskolan, Higab och Familjebostäder.

Mer information finns på www.goteborg.se/konstrundaniostragoteborg. Foldrar finns att hämta på Stadsbiblioteket, Götaplatsen, och turistinformationen på Kungsportsplatsen.

Föregående

Sista Saaben ska bidra till att rädda miljön

Nästa

Bor hos föräldrarna mot sin vilja