måndag, januari 30 2023
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

IK Sävehof i Partille är världens största handbollsförening. Även på elitnivå står klubben i en klass för sig, det enda lag som har regerande mästarlag både på dam- och herrsidan.

Detta manifesteras från och med denna lördag och en vecka framåt. Sävehof spelar fyra matcher i Champion´s League inom loppet av en vecka!

Det har aldrig hänt att en klubb spelat med två lag i mästarcupen samma dag. Sävehof gör det extra svårt att slå det nya rekordet genom två dubbelarrangemang i Partille Arena, allt inom en vecka (plus någon timma…).

För att inte nöja sig med det arrangerar klubben dubbelderby mot Önnered i svenska herr- och damligorna på onsdag. Det blir alltså sex toppmatcher under superveckan. Dessutom rea – 150 kronor för entré till alla sex matcherna.

– Vi märker att intresset är väckt och hoppas på bättre publiksiffror även om vi inte tjänar några pengar,  kommenterar Sävehofs marknadschef Mats Jansson.

Bland andra har Marks handboll varslat om besök vid första arrangemanget och en vecka senare dyker småländska Anderstorp upp med en större trupp. Kanske lockas även en del nya åskådare från själva Partille?

Matcherna:

Lördag 2 november Champions League
13:30 Dam IK Sävehof vs DHK Banik Most, Tjeckien
16:00 Herr IK Sävehof vs Bidasoa Irun, Spanien
Onsdag 6 november SHE och Handbollsligan
18:00 Dam IK Sävehof vs Önnereds HK
19:45 Herr IK Sävehof vs Önnereds HK
Lördag 9 november Champions League
13:30 Dam IK Sävehof vs Györi ETO, Ungern
16:00 Herr IK Sävehof vs Cocks, Finland
Previous

Fastighetsägarna: Ingen kris i city

Next

12-åring i Blåvitt tränar med storlag

About Author

Cege Berglund

Idrottsjournalist sedan 60-talet. Har skrivit om nästan alla sporter, men inte dart eller hästpolo.

Check Also