Sävehofs manager Emil Berggren hälsar sin nya spelare med det långa namnet välkommen.

Handbollssäsongen har pågått ett tag, men det hindrar inte herrarnas mästarlag, IK Sävehof, från att värva. Nyaste spelaren kommer från – Iran!

Pouya Norouzinezhad Gharehlou är s k niometersspelare och kommer närmast från tyska storlaget Gummersbach i Bundesliga. Tidigare har han bland annat spelat ihop med nuvarande Sävehofspelaren Christoffer Brännberger i schweiziska Kadetten Schaffhausen.

– Efter att Sävehof kontaktade mig så började jag kolla på deras matcher i Champions League. De spelar en fartfylld modern handboll som jag blev intresserad av direkt. Efter det pratade jag med min vän Brännberger och han hade bara positivt att säga om klubben. Nu ser jag verkligen fram emot att dra igång och jag hoppas på många vinster i Sävehoftröjan, säger Pouya, som skrivit kontrakt för resten av säsongen.

Föregående

Två byggprojekt i Göteborg kan få pris

Nästa

Springsteen går före friidrotten?