På måndagen höll Alliansen i Göteborg (M, L, KD och C) en presskonferens inför budgetpresentationen på fredag.

En av de viktiga frågorna rör Redbergslids IK:s handboll. Nu talar det mesta för att landets mest framgångsrika herrhandbollsklubb, 103 år gammal, måste spela där de inte har tillåtelse.

– Det är djupt problematiskt att specialförbunden ,som här handbollen, fastställer villkor som är för dyra för att många kommuner ska kunna genomföra dom, säger Elisabet Lann (KD), ny ordförande i idrotts- och föreningsnämnden till Spanaren.

I nämnden har hon med sig alla ledamöter, inklusive V, som tidigare förordade en provisorisk hall i Frihamnen.

Hallen i Kviberg kommer att vara permanent, i motsats till den i Frihamnen. Det innebär att när staden bygger om och ersätter evenemangstråkets Scandinavium och Valhalla, samt tillför en ”mellanhall” för kanske 5 000 åskådare blir det fler arenor. Ingen kan idag säga när detta kan ske.

När hallen i Kviberg byggs, klar 2021, kan staden stå med en ny hall där RIK inte får spela för sitt eget förbund. Svensk Elithandboll kräver 2 500 sittplatser och ger dispens enbart för kommuner där en ny hall i den storleken eller mera är färdigplanerad. Vart ska klubben då ta vägen?

Det blir ett ”chicken race”. Kan handbollen stå emot?

Spännande är bara förnamnet.

Föregående

Nya idrottsordföranden: RIK till Kviberg

Nästa

80 000 blir utan riktig tidning