Förra veckan uppmärksammade Spanaren att handbollstränaren Mikael Franzén uppvaktat samtliga politiska partier i Göteborg och undrat vem som har ansvaret för behandlingen av Redbergslids IK, som blev främsta offret när Lisebergshallen revs.

Franzén konstaterade att alla partier svarat – utom KD.

Samma dag som detta publicerats blev Franzén kontaktad av KD:s Elisabet Lann, som är ny ordförande för idrotts- och föreningsnämnden i Göteborg.

-Jag läste Spanaren och förstod att något blivit fel, för jag hade inte fått veta om att Mikael Franzén skrivit till oss, berättar Elisabet Lann, och jag sätter en ära i att svara dem som hör av sig.

Vad hade hon då att säga?

-Jag tycker det är  bedrövligt att frågan varit olöst i så många år, Lisebergshallen borde inte ha rivits innan det fanns en lösning på behoven. Nu måste något hända.

Elisabet Lann har träffat RIK:s ordföranden Carl-Magnus Källfeldt och klubbchefen Tony Larsson. Hon tycker inte att hon mötts av entydiga budskap.

-Vi kan inte tänka oss att bygga provisoriskt på Heden bara för en klubb, säger hon. Jag tror det mest realistiska är att sikta på Kviberg, där vi har bygglov för en hall som kan stå färdig 2021. Jag har på omvägar hört att RIK inte vill dit, men det är inte bara att välja och vraka även om klubben kommit extremt mycket i kläm.

Den 4 november fattas ett budgetbeslut.

Föregående

Tjörn får skarp kritik för hanteringen av lokaler

Nästa

Allt talar för Kviberg- men vill handbollen dit?