Är det för dyrt att titta på allsvensk fotboll? Det beror på vilket lag man är intresserad av.

Den som vill se IFK Göteborg får punga ut med mellan 80 och 320 kronor. Ska man till exempel se BK Häcken på söndag kostar det mellan 50 och 250.

Men samtidigt som Häcken, på andra sidan Göta älv, spelar förra årets bästa Göteborgslag – och där kommer alla in gratis!

Kopparbergs/Göteborg FC i damallsvenskan tar ingen entré på sina seriematcher. Det innebär förstås höga publiksiffror – om bara folk får veta om vad som gäller…

– Vi började på försök i höstas, när vi flyttade till stora Ullevi, berättar GFC:s kommunikationsansvarige Tore Lund för Spanaren, och det har fallit bra ut.

Vändkorsen snurrar som vanligt, men bara för att räkna åskådarna. Så kallade partners, alltså sponsorer, ”köper” matcherna och betalar vad åskådarna egentligen skulle lagt ur egen ficka.

– Den enda kritik vi fått är att detta så att säga devalverar värdet av damfotbollen, fortsätter Tore Lund, men det kan ju lika gärna vara tvärtom. Fler kommer ju och tittar, det ökar i sin tur intresset. Och med fler åskådare säljer vi bättre inne på arenan, så vi tar in pengar i alla fall.

GFC är ett lag fyllt av landslagsspelare från flera nationer. Laget blev tvåa i förra årets serie och siktar högre i år. På söndag är det hemmamatch mot Eskilstuna på Ullevi kl 15.
När GFC så småningom spelar final i svenska cupen och ännu senare går in i Champion’s League tvingas klubben ta betalt – det kräver dessa turneringars ”ägare”.

 

Föregående

Göteborgsböcker lockade hundratals till Landsarkivet

Nästa

Tomma lägenheter - men ingen får bo i dem