Annandag jul klockan 13 började det allra sista evenemanget i Lisebergshallen, handbollsmatchen mellan Redbergslids IK och IFK Ystad i handbollens högsta serie. Det blev en speciell dag för många, inte minst för publikvärden HansErik Svensson, som varit med nästan från början på 1980-talet.

Hallen ska rivas efter nyår för att ge plats åt Västlänken.

– Det känns som ett enda stort vemod, suckar HansErik, inte minst när ett par gubbar kom häromdagen för att göra mätningar inför rivningen. Tydligen ska utsidan få stå kvar, men bakom den tas allting bort.

Västlänken som en kuliss, alltså – visst låter det märkligt?

HansErik började jobba för Fritid Göteborg, som senare bytte namn till GotEvent, 1975. Hans första matchansvar var i samband med fotbollsmatchen GöteborgsAlliansen – New York Cosmos, då han träffade Pele. Autografen har han kvar, skriven på en gammal tiokronorssedel.

Minnesvärd konsert

Mycket av jobbet har skett på gamla, ”riktiga” Gamla Ullevi och i Lisebergshallen i samband med handboll, Pixbo innebandy eller Kärcher basket. Plus många konserter. Särskilt en av dem är minnesvärd.

– Tina Turner var här på sin första turné utan maken Ike. Arrangören ville egentligen inte bygga upp scenen, för dom tyckte hallen var för liten. Dagen efter skulle dom till Globen och det var ju lite skillnad. Men Tina körde igång och fick direkt fantastisk publikkontakt. Hon ville aldrig sluta, gjorde extranummer efter extranummer och fick mer eller mindre tvingas av scenen. Tina skulle säkert bli ledsen om hon fick veta att arenan inte finns längre.

På annandagens eftermiddag hade HansErik räknat in sin sista åskådare och redovisat antalet till Redbergslid.

– RIK är en fantastisk klubb, jag gillar den trots att dom måste jobba i motvind och inte har fått någon ny hall.

– Jag fyller 70 och får inte jobba längre på GotEvent. Det är på sätt och vis skönt att få vara med tiden ut i den här hallen, som är så intim och fylld av trevliga människor på alla nivåer. I fortsättningen arbetar jag för BK Häcken på Bravida Arena.

En vecka till kan man dessutom se hans fina fotoutställning ”Inte bara bergsgorillor” på Traktören, Köpmansgatan.

Föregående

Kommunen stoppar storhotellet på Tjörn

Nästa

För många bankbetalda fester för chefer på stadsledningskontoret?