Krisdrabbade Idrottsmuseet på Kviberg i Göteborg är räddat – åtminstone tills vidare.

Årets underskott täcks upp av ett förskott från Västra Götalands Idrottsförbund, vilket innebär att alla skulder kan betalas. Idrotts- och föreningsnämnden i Göteborg har beslutat att dubbla sitt bidrag 2019, från 200 000 till 400 000 kronor, vilket gör att verksamheten vid det enda svenska olympiska museet kan fortsätta som tidigare.

– Verkligen glädjande, säger museistiftelsens ordförande Kristina Engberg till Spanaren, och det gör att vi förstått att andra hänger på för att trygga framtiden. Men det är ingen tvekan om att det krävs hårt arbete även nästa år.

I januari planeras ett nytt möte med idrotts- och föreningsnämnden. Då ska även kulturförvaltningen engageras och museet hoppas på större engagemang från det hållet.

Föregående

Miljardsmäll för järnvägsprojekt i Storbritannien

Nästa

Många mötte upp mot rivningarna i Lisebergsparken