Vad är sanningen bakom de ”hot och trakasserier” som riktats mot anställda i Trafikverket Region Väst och verkets entreprenörer?

De misstänkta brotten ska ha skett under förberedelser för ett eventuellt byggande av pendeltågstunneln Västlänken under centrala Göteborg.

Trafikverket ska även ha polisanmält att det har förekommit sabotage mot viss säkerhetsutrustning.

Spanaren har försökt att ta reda på vilken typ av brott som ska ha begåtts och huruvida de finns några misstänkta gärningsmän… men utan resultat.

Inga uppgifter lämnas ut

En av Göteborgspolisens presskommunikatörer, Stefan Gustavsson, bekräftar på Spanarens förfrågan, att det pågår ett antal utredningar men att inga uppgifter kommer att lämnas ut förrän beslut fattats om åtal ska väckas eller inte.

Hur många utredningar pågår?

– Det kan jag inte uppge. Det är hemligt, förklarar Stefan Gustavsson.

Men det är flera?

– Ja, ett flertal.

Har ni tillsatt förundersökningsledare?

– Ja.

Åklagare eller polisbefäl?

– Både och.

När kan utredningarna tänkas vara avslutade?

– Ingen aning, men det dröjer, säger Stefan Gustavsson.

Inte första gången

Det är inte första gången Trafikverket polisanmäler trakasserier mot sin personal. Förra gången för knappt ett år sedan handlade det om misstänkta bedrägerier i form av tidningsbeställningar och fiktiva beställningar av tjänster.

Detta ska ha skett i november 2017 och den 5 december angav Trafikverket på sin hemsida att polisanmälan gjorts vilket även media skrev om. (https://www.trafikverket.se/nara-dig/Vastra-gotaland/projekt-i-vastra-gotalands-lan/Vastlanken—smidigare-pendling-och-effektivare-trafik/Nyheter/2017/2017-11/trakasserier/ )

Någon polisanmälan inlämnades dock inte förrän 13 februari i år. Tjänstgörande kommissarie på bedrägeriroteln lade då ned utredningen efter tre timmar eftersom det saknades såväl utredningsmaterial som misstänkt.

Föregående

Bli medlem i ditt parti!

Nästa

Staden hotas av vite på grund av oacceptabel arbetsmiljö i skolor