Förra kommunalrådet Johan Nyhus (S) har fått ett nytt jobb. Han ska arbeta för ett konsultföretag med säte i Stockholm. Men hans eget kontor kommer att ligga i Göteborg.

Vilket företag det är fråga om meddelar han i dagarna.

Nu har det meddelats att Johan Nyhus kommer att arbeta för Reformklubben. Han ska främst ägna sig åt rådgivning inom samhällsbyggnads- och ledarskapsfrågor.

Johan Nyhus

Johan Nyhus, 48, avgick i våras som kommunalråd i Göteborg efter 13 år som heltidspolitiker. Han förklarade att det inte låg någon konflikt bakom.

Som ordförande i trafiknämnden hade han starkt försvarat det omstridda projektet Västlänken.

På socialdemokraternas valvaka i Folkets hus såg han mycket nöjd ut med tillvaron. Dels över partiets valspurt, dels över att han nu startar en ny karriär.

Men han lägger inte helt av med partiarbetet. Han är kassör i en av partiets föreningar och har stått i valstugor på Hisingen de senaste veckorna.

Uttala sig i dagens politiska frågor? Som Västlänken till exempel?

-Nej. Jag gör som Ingvar Carlsson, säger Johan Nyhus till Spanaren. Jag håller tyst. Har man avgått ska man inte yttra sig mer.

Göran Persson gör ju det?

– Ja, men jag följer Ingvars exempel.

Reformklubben presenterar sig om en kommunikationsbyrå inom strategi och public affairs med stort samhällsengagemang. Den är rådgivare till ledande aktörer inom medlemsstyrda organisationer, hälsa och samhällsbyggnad.

 

 

Föregående

Vad blir det av röran i Göteborg?

Nästa

På olympiska höjder i Göteborg