När Lisebergshallen rivs till förmån för Västlänken har tidernas mesta mästarlag i handboll, Redbergslids IK, ställts utan hemmaplan. Nu är det klart att RIK flyttar in i Scandinavium efter årsskiftet.

– Klubben ska inte få några merkostnader, lovar Bettan Andersson, ordförande i Göteborgs kommuns idrotts- och föreningsnämnd.

Nämnden har erbjudit RIK två alternativ till ny hemmaarena, Scandinavium och Lundbystrand. Att klubben inte skulle känna sig hemma på Hisingen är ingen överraskning.

– Vi har planerat in samtliga hemmamatcher efter årsskiftet i Scandinavium, berättar klubbchefen Tony Larsson för Spanaren. Och vi har tidigt sagt ifrån att vi inte accepterar extra kostnader.

RIK, som vunnit svenska mästerskapet på herrsidan 20 gånger, spelar sin sista match i Lisebergshallen annandag jul mot IFK Ystad. Nästa hemmamatch avgörs inte förrän efter världsmästerskapet i Tyskland och Danmark 10-17 januari. 4 februari kommer regerande mästarlaget IFK Kristianstad till Scandinavium.

Förra hösten skrev sex stora idrottsklubbar (IFK Göteborg, BK Häcken, Örgryte IS, GAIS, Frölunda Indians och Redbergslids IK) ett öppet brev till kommunstyrelsen med begäran om en elitpolicy. Svar på det brevet kommer inte förrän efter valet.

Föregående

Blir Vänstern större än socialdemokraterna i Göteborg?

Nästa

Najad flyttar produktionen