Tjörn Triathlon läggs ned! Tävlingen lördagen den 25 augusti blir den elfte i ordningen och således den sista. Årets upplaga har också för tredje gången fått SM-status. – Ett av mina svåraste beslut, säger Lotta Nilsson till Spanaren.

Anledningen är att antalet anmälningar minskat. Beslutet fattades vid ett möte nyligen.

– Allt har en början och ett slut, säger Lotta Nilsson. Det går trender i vad som intresserar och nu går utvecklingen åt andra håll.

– Nu lägger vi allt fokus på att göra lördagens tävling så bra som möjligt, tillägger hon.

Bara en tävling kommer att genomföras, den på lördagen. Tidigare arrangerades tävlingar även på fredagen, för företag, och på söndagen, sprintdistansen, men de två utgår alltså i år.

Lotta Nilsson initierade tävlingen på Tjörn  och har sedan starten varit tävlingens högsta ansvariga och inspiratör i alla år. Tävlingen, som formellt heter Tenson Tjörn Triathlon, har bidragit till ökad uppmärksamhet för Tjörns kommun. Lotta Nilsson har också mottagit utmärkelsen ”Årets företagare” på Tjörn.

På tävlingens hemsida skriver hon:

” Det har varit en otrolig resa där vi genom tävlingssporten Triathlon har kunnat skapa Sveriges första tävlingsklass för atleter med funktionshinder och genom samarbete med www.livsviktigt.se fått flera hundra att anmäla sig till Donationsregistret.”

Just samarbetet med Västra Götalandsregionens/Sahlgrenska Universitetssjukhusets verksamhet för organdonation har varit särskilt angeläget, tycker hon.

– Frågan har blivit tydligt belyst genom donationsverksamhetens representanter, som varit närvarande med information under tävlingarna. Lotta Nilsson tillägger:

– Tillsammans med Nordiska akvarellmuseet, Pilane och Tjörns kommun har vi skapat Sveriges Svettigaste Konstrunda, den nyanlagda leden där man kan cykla, springa eller gå mellan Akvarellmuseet och Skulptur i Pilane”.

Föregående

Chefer går fria efter tragedin på Kofferdalen

Nästa

Poseidon säljer två hus med 200 lägenheter till Skandia