En kvinna i 45-årsåldern som arbetade som ekonomichef på en större bilfirma åtalas för att ha stulit nära 1,2 miljoner kronor från sin arbetgivare.

Förskingringen har hon genomfört genom 13 överföringar till bankkonton som hon hade tillgång till.

Hon har dessutom försökt komma över ytterligare 417633 kronor, men den överföringen misslyckades därför att ett konto avslutats utan att hon visste om det.

Överföringarna har ekonomichefen maskerat genom att kalla dem sociala avgifter, skatt och IT- kostnader.

Dessutom har hon utan att meddela företagsledningen höjt sin egen lön kraftigt.

Att kvinnan stulit pengar framstår som obegripligt. Hon har varit sambo sedan lång tid, har ett barn och har haft ordnad ekonomi. Hon säger att inget finns kvar av pengarna.

Utdrag ur polisförshören:

Polisen: Vad är din egen förklaring till varför du har förskingrat alla pengarna?
Ekonomichefen:Jag har ingen bra förklaring eller ursäkt, jag kan inte svara på det. Det bara blev så.
Polisen: Är det någon annan som varit inblandad eller som har påverkat dig till att göra detta?
Ekonomichefen: Detta har jag gjort helt och hållet på egen hand, ingen annan har varit inblandad. Det fanns ingen kalkyl eller plan, jag räknade inte med var sig det ena eller det andra. Jag kan inte förklara varför jag gjorde det, jag har verkligen ingen bra förklaring.

***
Och nu ett axplock bland aktuella fall av vardagsbrott:

BENGALFARA. En yngre man åtalas för att han var full och brände av en bengal bland åskådarna när IFK Göteborg mötte Hammarby 10 april.

ANDEUTDRIVNING. En pappa i 40-årsåldern hasr under en följd av år misshandlat sin dotter. Han har knuffat , slagit, skakat och sparkat henne. Vid flera tillfällen har han också hållit fast henne så att hon inte kunde röra sig och skrikit att satan och demonerna ska lämna hennes kropp.

FALSKA BILJETTER. En man har framställt falska biljetter till Åbytravet och sålt dem till ett antal personer. Han åtals nu för urkundsförfalskning.

DÅRKÖRNING. En 21-årig körkorslös man körde mot trafiken i Kungsstensmotet och krockade med en mötande bil, där tre personer blev allvarligt skadade. Mannen åtalas också för att ha kört motorcykel körkortslös och haschpåverkad.

AUTOMATILSKA. Han lyckades inte få ut någon biljett, så en man slet i Nettbuss bijettautomat och förstörde den genom att slänga den i golvet. Han åtalas för skadegörelse och krävs på 23369 kronor som det kostade att laga automaten.

FULL CHAUFFÖR. Med en alkoholhalt på över en promille körde en lastbilschaufför mot körriktningen på motorvägen E6 söder om Kode. Lyckligtvis inträffade ingen olycka. Mann åtalas för vårdlöshet i trafik och rattfylleri.

FORTKÖRNING. En bilförare körde i 190 på E20 genom Partille där det är 80-gräns och drog till sig polisens uppmärksamhet genom omkörningar i både vänster och höger körfält.

MEDICINSTÖLD. En man i 40-årsåldern bröt sig in i ett apotek i Partille och stal en stor mängd narkotikaklassad medicin. Hsn åkte snabbt fast därför att en övervakningskamera filmade honom.

Föregående

Jahja Zeqiraj beklagar "dålig kommunikation" med Neutral ungdom

Nästa

Nytt tungt namn till Demokraterna