Under en vårdslös färd över Kosterfjorden i sin fiskebåt kolliderade skepparen med en stor motorbåt. Motorbåten fick skrovskador men höll sig flytande.
Fiskeskepparen visade sig ha druckit rejält, han hade 2,3 promille. Han förklarade sig oskyldig och påstod att en passagerare tagit över rodret och orsakat krocken. Åklagaren tror honom inte, så nu står skepparen åtalad för grovt sjöfylleri.

Och här följer ett axplock bland fler vardagsbrott:

HETS MOT MUSLIMER. ”Bara banka skiten ur de satans muslimpacken” skrev en man i 50-årsåldern som kommentar på Facebook. Nu åtalas han för hets mot folkgrupp.

15-ÅRING DÅRKÖRDE. En bilförare som polisen försökte stoppa i Landvetter fortsatte i hög fart, vansinneskörde bland annat genom en gångtunnel, tappade kontrollen över bilen och orsakade en trafikolycka. Föraren visade sig vara 15 år. Pojken erkänner att han kört utan körkort men förnekar att han kört vårdslöst.

FALSKA BILJETTER. En man som kommit över biljetter till Åby travbana har gjort kopior av dem och sålt till fyra olika personer. Nu åtalas han för urkundsförfalskning och bedrägeri.

ATTACK MOT SOPBIL. En man i 70-årsåldern retade sig på en sopbil så att han kastade en stol genom vindrutan på den. Han åtalas för skadegörelse och Renova, som äger sopbilen, vill ha 6750 kronor i skadestånd.

SNABB TAXI. En taxichaufför togs när han körde i 130 kilometer i timmen på Västerleden där hastighetsgränsen är 70. Han förnekar brott.

OBEHÖRIG KAPTEN. En gammal man (långt över pensionsåldern) har som befälhavare kört ett motorfartyg med 33 passagerare trots att han inte var behörig. Han borde haft behörighet för fartygsbefäl klass 8, men det har han inte. Han åtalas för brott mot lagen om fartygssäkerhet.

P-BLUFF. En tjänsteman i en av Göteborgs grannkommuner har gett nyttoparkeringskort till sina kompisar, så att de glatt kunnat parkera gratis utan att ha rätt till det. Tjänstemannen åtalas för trolöshet mot huvudman.

FINSMAKARSTÖLD. En utländsk man på besök i Göteborg stal sex flaskor champagne på Systemet på Avenyn, värda 2618 kronor.

VAB-BLUFF. En kvinna i 40-årsåldern har lurat försäkringskassan på tillfällig föräldrapenning när barnen faktiskt inte varit sjuka, och vid tolv tillfällen fått ut sammanlagt 46 368 kronor som hon inte varit berättigad till. Vid ytterligare två tillfällen har hon försökt samma bluff, men då åkte hon fast.

HEMVÅRDARE STAL. En anställd i hemtjänsten stal smycken från en klient och sålde dem till en guldfirma. Hon åtalas för stöld och guldfirman kräver henne på 26 044 kronor.

VÅLD MOT P-VAKT. En bilist i 30-årsåldern såg hur en p-vakt stod i begrepp att lappa hans felparkerade bil. Han knuffade p-vakten så våldsamt att hon fick skador och tog dessutom hennes tjänstekamera som hon använde för att säkra bevis. Senare hotade mannen också att döda åklagaren i målet. Han är nu åtalad inte bara för våld mot tjänsteman och stöld utan också för grovt hot mot tjänsteman.

Föregående

Hur överlever Göteborg när havet stiger?

Nästa

Läs också skräpposten