Under lördagens uppmärksammade protestmarsch mot det planerade bygget av Västlänken noterade två av Spanarens medarbetare att något hade blivit fel.

Marschen som enligt polisens uppskattningar lockade minst 10 000 deltagare, möttes vid hållplats Valand helt plötsligt av fordon i kollektivtrafiken.

När protesttågets tät var framme vid Vasagatan och gjorde tillfälligt halt lyckades en utsänd trafikledare stoppa och omdirigera två bussar och en spårvagn.

Ingenting hände och ingen kom dessbättre till skada och marschen upp mot Götaplatsen kunde fortsätta som planerat.

Spanaren kontaktade Västtrafik redan i lördags för att få en kommentar till det inträffade men lyckades inte få tag i någon med ansvar för planering av trafiken.

”Nånting oplanerat hände”

Ett meddelande via Kundtjänst resulterade dock på onsdagen då Spanaren blev uppringd av Karolina Winqvist, kommunikatör vid Västtrafik.

– Ja, nånting oplanerat hände uppenbarligen i lördags och vi vet ännu inte riktigt vad som fallerade. Men jag får erkänna att det har hänt förr, berättar hon. Jag har läst det Spanaren skrev och det verkar vara en korrekt beskrivning av vad som hände där vid Valand.

Hon fortsätter:

– Varför och var nånstans det gick snett kan jag inte säga i nuläget. Jag har sett det internmejl som gick ut 5 september och i det står det tydligt, att det blir tal om inskränkningar och omdirigeringar i kollektivtrafiken mellan kl 11.30 och 14.00 på lördagen. Jag vet också att resenärerna blev informerade om ändringarna via högtalarsystemen.

– Men uppenbarligen har informationen inte nått ut i hela organisationen, vilket vi beklagar. Vi är tacksamma över att ha blivit informerade och vi hoppas kunna lära oss av denna händelse. Det är ju viktigt att vi underlättar för och försvarar rätten att demonstrera fritt på våra gator och torg, deklarerar Karolina Winqvist till slut.

 

Föregående

"Vårt Göteborg" - eller makthavarnas?

Nästa

App mäter politiskt munväder