Bettan Andersson (V), ordförande i både idrotts- och föreningsnämnden samt Got Event, har gästat Idrottsmuseet i Göteborg och talat om både det ena och det andra, bland annat behovet av ny storarena.

– Det finns ingen sådan förrän tidigast om åtta år, sa hon.

En utredning pågår och ska vara klar i december.

– Beträffande Scandinavium tycker jag det inte är så bråttom, som många vill ha det till, fortsatte Bettan. Arenan hade trots allt ett rekordår 2016 och jag tycker att man ska titta över hela området för att finna lämpligaste lösningen. För min del får det gärna kopplas ihop med Hedenfrågan.

Frölundas ishockey får alltså vackert stanna kvar några år till. Värre är det för Redbergslids IK, vars hemmaarena Lisebergshallen rivs efter 2018, en följd av att Västlänken ska byggas.

– Det finns inga riktigt bra alternativ för RIK, medgav Bettan Andersson, och det här har inte skötts bra. Tyvärr finns det ofta väldigt lite kunskap om idrott bland politiker och mitt eget parti är inget undantag.

Hallen på Älvstranden och Frölundaborg (”när det inte är hockey”) nämns som tänkbara alternativ. RIK:arna kan inte se sig själva på något av dessa ställen.

 

Föregående

Så blir Göteborg en miljonstad

Nästa

Göteborgs Stad utreder misstänkt ersättning till Abbas Zarrinpour (S)