Kommunstyrelsens ledamöter fick en minst sagt oväntad julklapp på tisdagen.

Under dagen överlämnade nätverket StoppaVästlänken.nu genom sin administratör Mats Lövgren ett exemplar till varje ledamot av Stellan Tengroths nyutkomna bok Varför Västlänken?

klapp-vasttrafikI sammanfattningen av sitt resonemang i boken kring den föreslagna tunneln kommer författaren fram till att Västlänken inte bör byggas.

Orsak: alltför krångliga och känsliga anslutningspunkter i Almedal för trafik söder- och österifrån och i Olskroken för trafik norrifrån.

Stellan Tengroth är civilingenjör och har tidigare arbetat på Trafikverket med trafikplanering. Det gör hans inlägg om Västlänken extra tungt. Boken har därför redan väckt stor uppmärksamhet.

– Vi tyckte att det var dags att sprida lite julglädje bland kommunstyrelsens ledamöter. De kan behöva lite ny information och mår bra av att läsa en vettig analys av det omöjliga projektet Västlänken, säger Mats Lövgren till Spanaren.

Mats Lövgren har i tiotalet år helt öppet jobbat med Trafikverkets eget material: protokoll, rapporter, analyser och kartor.

– Trafikverkets digra dokumentsamling är en guldgruva för den som vill tränga in i det komplicerade projektet Västlänken. Jag hittar nya saker att sätta fingret på varje gång jag letar, säger Mats Lövgren.

Föregående

Peter Hjörne sätter inte in många kronor i Stampens nyemission

Nästa

Spanaren önskar alla vänner, makthavare och andra en God Jul!