Författarlandslaget, en samling skrivande fotbollsentusiaster, har spelat fotboll under Bokmässan. Undrar bara varifrån förre justitieministern, advokaten och deckarförfattaren Thomas Bodström fått sin gula landslagströja.

Det stod ”HALL” på ryggen. Hade han permission?

Författarna mötte GAIS på Heden och förlorade med 1-0. Ett antal grönsvarta legendarer ställde upp medan A-laget laddade för söndagsmatch och fortsatte drömma om Allsvenskan. Det har kanske inte så mycket med litteratur att göra. Science fiction, kanske?

Hall-märkt exminister i kamp om bollen.
Hall-märkt exminister i kamp om bollen.

En överlöpare siktades bland författarna, urgaisaren Fredric Askerup sprang upp ett spår på högerkanten.

Ett visst ministerstyre noterades i författarförsvaret, där Bodström stod stadigt och ibland till och med flyttade upp i  anfallet. Han hade inte lika bråttom tillbaka.

GAIS var bättre. Författarna hade all heder av insatsen, men… språket? Torftigt är bara förordet. Skulle inte litterära begåvningar som dessa komma på något bättre än gamla klyschor som ”kom igen nu!”, ”täck”, ”backa”, för att inte tala om ”hallå, domarn!”, ett rättsövergrepp från förre ministern.

Vem tog förresten ut laget? Bland inte nominerade från mässan fanns skrivande fotbollsspelare som Torbjörn Nilsson, fortfarande aktive Stefan Holm och gamla högerbacken Carolina Klüft. Ingen av dem fick plats. Hade transferfönstret stängt?

GAIS-coachen Niklas Karlström avgick (avsattes?) efter en halvtimma. Ständig turbulens i det sällskapet.

 

Föregående

Här är Stenmark bara tvåa

Nästa

Götheborgske spionen - granskare som överlevt