Fredag, lördag och söndag den här veckan arrangeras Världsungdomsspelen av Örgryte Friidrott på Ullevi. Med 8 300 starter för 3 500 deltagare är detta garanterat Skandinaviens, förmodligen hela Europas och kanske rent av hela världens största arenatävling i friidrott.

Det hörs på namnet att det i första hand handlar om en ungdomstävling, men även seniorer får vara med. Fredagens stavhopp ger bevis på bredden – svenske rekordhållaren Oscar Janson, Ullevi, 41 år, möter bland andra svenske EM-hopparen Melker Svärd Jacobsson och ungdomsvärldsmästaren Armand Duplantis, Uppsala, 24 år yngre än Oscar! Som funktionär finns f ö gamle svenske mästaren Gustaf Hultgren med.

Bland de många frivilliga funktionärerna finns de finaste meritlistorna. Emma Green lägger upp höjdhoppsribban för andra, Midde Hamrin och hennes son Eric Senorski assisterar i andra grenar. Flera andra tidigare svenska mästare hjälper till.

Ullevitävlingarna ligger till grund för sista uttagningarna av truppen till junior-VM, som arrangeras i polska Bydgoszcz i slutet av juli.

 

 

Föregående

Göteborgare till OS i Rio – för två länder

Nästa

Britternas röster mer värda än göteborgarnas