tisdag, december 6 2022
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

Fredag, lördag och söndag den här veckan arrangeras Världsungdomsspelen av Örgryte Friidrott på Ullevi. Med 8 300 starter för 3 500 deltagare är detta garanterat Skandinaviens, förmodligen hela Europas och kanske rent av hela världens största arenatävling i friidrott.

Det hörs på namnet att det i första hand handlar om en ungdomstävling, men även seniorer får vara med. Fredagens stavhopp ger bevis på bredden – svenske rekordhållaren Oscar Janson, Ullevi, 41 år, möter bland andra svenske EM-hopparen Melker Svärd Jacobsson och ungdomsvärldsmästaren Armand Duplantis, Uppsala, 24 år yngre än Oscar! Som funktionär finns f ö gamle svenske mästaren Gustaf Hultgren med.

Bland de många frivilliga funktionärerna finns de finaste meritlistorna. Emma Green lägger upp höjdhoppsribban för andra, Midde Hamrin och hennes son Eric Senorski assisterar i andra grenar. Flera andra tidigare svenska mästare hjälper till.

Ullevitävlingarna ligger till grund för sista uttagningarna av truppen till junior-VM, som arrangeras i polska Bydgoszcz i slutet av juli.

 

 

Föregående

Göteborgare till OS i Rio – för två länder

Nästa

Britternas röster mer värda än göteborgarnas

Om författaren

Cege Berglund

Idrottsjournalist sedan 60-talet. Har skrivit om nästan alla sporter, men inte dart eller hästpolo.

Se även