Allianspartierna i Göteborg vill skärpa övervakningen av människor som rör sig på stadens gator.

”Gängkriminalitet, skottlossningar och våldsutövningar på allmän plats, har lett till att göteborgarnas upplevda trygghet har försämrats”, skriver de i ett yrkande till kommunstyrelsen.

Övervakningen ska ske med ”trygghetskameror” på allmänna platser. Till exempel Nordstan där ”såväl näringsidkare som medborgare och myndighetsföreträdare beskriver situationen som problematisk”, enligt yrkandet.

Partierna vill att staden inventerar platser där det finns behov av trygghetskameror.

”Integritetsfrågorna är viktiga och ska inte behandlas lättvindigt, men även trygghet handlar om integritet. För särskilt brottsutsatta områden väger sannolikt obehaget att bli övervakad lätt mot den mycket större kränkning det innebär att utsättas för brott för de allra flesta människor”, skriver (L), (M) och (KD).

Föregående

Nu avgörs slaget om "Tanten med handväskan"

Nästa

Nej till tre nya friskolor i Göteborg