fredag, februari 3 2023
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

I februari beslöt kommunfullmäktige med röstsiffrorna 41-40 att sälja Göteborgs Spårvägar Buss.

Men beslutet kan vara olagligt.

SD-ledamoten Lars Hansson, som röstade för försäljning, anklagas för jäv.

Det röd-gröna blocket, som ville behålla bussbolaget i kommunens ägo, förlorade omröstningen den 25 februari då alliansen fick stöd av Vägvalet och Sverigedemokraterna.

Men nu sägs i ett överklagande av beslutet till Förvaltningsrätten i Göteborg att kommunalrådet Lars Hansson (SD), till yrket busschaufför, var jävig när beslutet togs.

Lars Hansson innehar ett förtroendeuppdrag som ordinarie ledamot i Västtrafiks styrelse, det vill säga den myndighet som ansvarar för bland annat upphandling och samordning av kollektivtrafiktjänster inom Västra Götalandsregionen, skriver den klagande och uppger att Lars Hansson ”enligt uppgift” har en anställning hos Keolis,  ”dvs en av konkurrenterna till koncernen Göteborgs Spårvägar AB:s dotterbolag GS Buss AB, och därvidlag ytterst en potentiell intressent vid en utförsäljning av GS Buss AB, en anställning som Lars Hansson uppger att han är tjänstledig från mot bakgrund av sina politiska förtroendeuppdrag”.

 

 

 

Previous

Fortsatt tveksamhet kring Träffpunkts affärsverksamhet

Next

Khaddi spänner musklerna i antidopningskampanj

About Author

Per Nygren

Journalist med ett förflutet som reporter, grävare och chef i dagspress och som utbildare av journalister. Stolt make, far och morfar. Bra på blöjbyten. Gillar att plocka svamp och laga mat.

Check Also