På lördag blir det årspremiär för väldigt många löpare i Friidrottens Hus, från elit till motionärer.

Scandinavian Milers Club har hämtat inspiration från British Milers Club, som samlar massor av löpare på de brittiska öarna. Men vad skulle engelsmännen och deras närmaste grannar säga om tävlingen i Göteborg, där 800 meter och 3 000 står på programmet, inte engelska milen?

De olika heaten delas inte in efter ålder utan efter förväntad sluttid. Det innebär att man kan vänta sig att Ullevis stjärna Lovisa Lindh springer redan i första 800-loppet, mot bland andra förra innesäsongens Sverigeetta Anna Silvander från Lidingö.

På herrsidans 3 000 meter möts bland andra flerfaldige svenske mästaren och landslagsmannen Olle Walleräng, 31 om en vecka, och Ullevis eget fynd Suldan Hassan, ännu inte fyllda 18.

Föregående

”Soffan” redan väl hemmastadd i stadshuset - utan att vara vald!

Nästa

Färdigt förslag: Ta bort gatuparkeringen i centrala Göteborg