Landvetterkillen Anton Lindblad har blivit skidlandslagets vägvisare.

Åtminstone på löpstigarna.

Det var tillbaka till rötterna, om uttrycket ursäktas, när snart 25-årige Anton presenterade sina invanda stigar för sprintlandslaget. Träningslägret hade Prioritet Serneke Arenas ”Skidome” som centralort under veckan som gick.

Anton Lindblad, Foto: Nils Jakobsson
Anton Lindblad. Foto: Nils Jakobsson

– Kul att få visa upp mina hemmarundor, både på rullskidor och i löpningen, säger Anton i ett samtal med Spanaren efter sista träningspasset i Kvibergs nya arena.

Sprinttränaren Johan Granath mer eller mindre lovade att det blir flera besök. Detta var landslagets andra, efter att distanslaget med bland andra Marcus Hellner hälsat på tidigare under året.

– Jag hade mina tvivel på att åka skidor i ett garage, berättade världsstjärnan Emil Jönsson, men det här var ju väldigt fint. Hit kommer vi gärna tillbaka!

Anton Lindblad växte upp i Landvetter och tävlade för Landehof innan han tvingades flytta norröver för att kunna bli en riktigt bra skidåkare. Innan dess blev det åtskilliga mil i pappa Mikaels bil för att hitta snö.

– Svårt att säga vad det betytt för mej personligen om vi haft något sådant som detta tidigare, men helt klart hade vi sparat många resor, tror han. Nu kan jag bara gratulera Göteborgsområdets alla skidintresserade, inte minst ungdomarna.

– Det är perfekt att komma hit så här års, att få in snökänslan och kunna snabbhetsträna.

Anton Lindblad har tillhört landslagets utvecklingsgrupp i några säsonger, men har ännu inte fått vara med i något stort seniormästerskap.

– Jag hoppas kunna ta det sista steget nu, säger han, och hoppas få vara med på både Tour de Ski och touren i Kanada den här säsongen, som är utan mästerskap.

 

Föregående

Allt detta rivs för Västlänken

Nästa

Var ska fullmäktiges möten annonseras?