Sedan precis ett halvår tillbaka, efter utbrytningen av tre sektioner från moderföreningen, tävlar ÖIS brottare för Örgryte IS brottningsförening och nu är det dags för första egna arrangemanget: ÖIS Grand Prix på lördag.

MongolEn stor del av svenska eliten är att vänta till tävlingarna i Valhalla sporthall, granne med öisarnas nya träningslokal, men klubbens största stjärna är inte med.

Olympiske bronsmedaljören Johan Euréns uppgift vid tävlingarna är att bära mattor, en lämplig uppgift för en tungviktare.

Fast två Eurén kommer till start ändå – syskonen Anton och Malin.

– Anton är på väg, tycker Johan om sin 22-årige lillebror, men Malin är nog mest med för skoj skull, även om hon siktar på SM i mars.

Johan Eurén opererade ena knät för tre månader sedan, yttre menisken syddes tillbaka på rätt plats, och han får inte gå för fullt förrän vid årsskiftet. Han har mest kunna träna överkroppen, men ligger kvar på den gamla matchvikten 118-119 kilo.

Lite brottning har han känt på, med gladiatorn ”El Gringo”, alltså Eddy Bengtsson.

– Jag är lite halvrädd, erkänner Eurén, för det är ju rätt många kilon man möter.

Målet är förstås olympiska spelen i Rio de Janeiro nästa år, men vägen dit är slingrigare än Johan hoppats. I och med att han missade VM tidigare den här månaden kunde han inte konkurrera om OS-platserna. Han måste gå via kvaltävlingar i april, funderar på att hoppa över den första och satsa på världskvalet i – Mongoliet!

– Mongoliet är långt bort och resan kan förstöra en del, men största chansen kanske ändå ligger där, säger Johan, och i värsta fall finns en sista tävling i Turkiet.

Föregående

Tre anställda på Emigranternas hus - och 30 FAS3-anställda

Nästa

Den vedervärdige mannen på kopparmärra