tisdag, mars 21 2023
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

En anställd på Renova slog larm om en chef som påstods ha uttalat sig rasitiskt under en konferens.

Resultatet: visselblåsaren polisanmäls för förtal.

Visselblåsaren skickade ett anonymt mejl till Renovas vd Ingrid Nesström. Hon skickade det vidare till den utpekade chefen:

För info. vem, varför?” skrev hon.

Den anklagade chefen ansåg sig kunna identifiera visselblåsaren och svarade:

Alltid tråkigt med denna typ av anklagelser och jag funderar på en polisanmälan för förtal för att reda ut vad det handlar om. Detta mail bekräftade dock till 99% vem det är och då vet jag ju vad det handlar om och min tid skall egentligen ägnas åt något annat. Jag brukar inte gå in med en kommentar i sådana här frågor med kopior men nu är jag lite förbannad och då lägger det sig till i morgon / tar jag ledigt någon timme för att gå till polisen.”

Istället för att reda ut vad som sagts och vad som hänt låter alltså Renovas vd den (möjligen felaktigt) anklagade chefen få reda på vem som anklagat honom.

Att blåsa i visslan i Göteborg kan vara farligt!  

Visselblåsaren skriver i mejl till Renovas vd:

”Hej Ingrid,

… Uttalandet är gjort och det är inte taget ur något sammanhang, då personen ifråga står för detta, varför annars göra ett sådant uttalande?

Att göra som du gör, kalla det ”olyckligt formulerat” är direkt felaktigt då du inte var närvarande då uttalandet gjordes.

Du har chansen att stå upp och ändra på ledarteam/stab för fortsatt respekt framåt….”

Previous

BK Häcken överklagar planen för Rambergsvallen

Next

Gothia Cup: Året då (nästan) ingen hittade till invigningen

About Author

Per Nygren

Journalist med ett förflutet som reporter, grävare och chef i dagspress och som utbildare av journalister. Stolt make, far och morfar. Bra på blöjbyten. Gillar att plocka svamp och laga mat.

Check Also