När bråket kring Osbeckska fonden kommer upp i tingsrätten vill Anneli Hulthén hålla sig undan.

Två av de ledamöter i utdelningsstyrelsen som krävts på återbetalning av arvoden vill att kommunstyrelsens ordförande Anneli Hulthén (S) förhörs .

De vill bland annat att hon ska bekräfta att ledamöterna i utdelningsstyrelsen lovats 1 500 kronor per sammanträde. De vill också att hon hörs om en del andra uppgifter rörande den tvist som handlar om styrelsens rätt till ersättning.

Som Spanaren tidigare berättat har styrelsen för Osbeckska  fonden fått samma ersättning som styrelser i andra stiftelser som sköts av kommunen. Men när länsstyrelsen uppdagade att stiftelsens stadgar bestämmer att styrelseledamöterna inte ska ha någon ersättning och för stiftelsens räkning krävde tillbaks pengar från kommunen så skyllde Anneli Hultén och den övriga kommunstyrelsen på de som råkade sitta i styrelsen för tillfället.

Tvisten hamnade i tingsrätten.

Men nu vill Anneli Hulthén hålla sig undan.

Kommunens chefsjurist Jan Persson skriver i en inlaga till tingsrätten att det hennes eventuella vittnesmål saknar relevans för ärendet. Han vill därför att motpartens begäran om att kalla Anneli Hulthén till förhör ogillas.

Föregående

Citysjukhuset slår tillbaka mot "maktmissbruk"

Nästa

Politiker har fått lön i tio år utan att arbeta