onsdag, mars 22 2023
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

Skulle åka med snabblinjen mellan Frölunda Torg och Eriksberg.

Direkt över Älvsborgsbron från Kungssten på 6 minuter!

Kollade upp i Västtrafiks reseplanerare och tog barnvagnen med barnbarnet till Hagen och inväntade linje 9 (både 9 och 11 går ju till Saltholmen på sommaren).  Två stationer, förbi Nya Varvet till Kungssten och hade sedan hela 8 minuter att komma över spåren och upp till Busshållplatsen. Inte en chans att missa!

Över bron och ned för trappan, inte så lätt
Över bron och ned för trappan, inte så lätt

Trodde jag.
Gick med barnvagnen upp och skulle i lugn och ro invänta bussen, men får då se på den ibland fungerande elektriska skylten att bussen kommer till hållplats H.

Men där fanns ingen H.

Tittade igen och såg att Kungssten H ligger vid foten av Högsbohöjd. Och för att komma dit ska man gå bron över leden, så där 300 meter och sedan kommer krisen.

För att nå hållplatsen ska man sedan gå ner 49 (!) trappsteg i en ganska så brant trappa – med barnvagn är det omöjligt. För antingen ser man bakdelen på bussen när man kommit en bit ner eller också skyndar man sig och riskerar att slå ihjäl barnet eller minst låter det få hjärnskakning av alla smällarna i trappstegen
.
Så var det med den nya busslinjen.

OK, sitter man och planerar Göteborgs kollektivtrafik i Skövde så kan det ju inte bli rätt …

Previous

Västlänken: "Klubbades snabbt igenom, väljarna kunde inte påverka"

Next

Anneli Hulthén begärde trängselskatt innan beslutet var fattat

Check Also