onsdag, mars 22 2023
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.

I Sverige är jämlik sjukvård något som tas som en självklarhet, skriver socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen inför valet.

I privata samtal låter det annorlunda.

I ett samtal som spelades in med Frank Andersson (S), ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnd 5 som arbetar med sjukvården i Göteborg och tidigare kommunalråd i Göteborg, berättar han ur det egentligen är. 

Han berättade om en högt uppsatt chef i Västra Götalandsregionen som vid ett möte uppenbart inte mådde bra.

Frank Andersson, som är en go gubbe från Göteborg och en omtänksam människa, ingrep.

– Jag sa till han att han måste till doktorn. Jag ringde ett samtal och det var ju röda mattan in direkt, säger Frank Andersson i det inspelade samtalet från tidigt denna sommar.

Trots Frank Anderssons röda matta slutade det illa. Men det hade inte med långa väntetider eller bristande vårdgaranti att göra.

 

Previous

Kaos bland Göteborgs stiftelser - skarp kritik från länsstyrelsen

Next

Vårdgarantin lagstadgad rättighet

About Author

Per Nygren

Journalist med ett förflutet som reporter, grävare och chef i dagspress och som utbildare av journalister. Stolt make, far och morfar. Bra på blöjbyten. Gillar att plocka svamp och laga mat.

Check Also