”Gotevent har fruktansvärt mycket biljetter till allt möjligt. Kolla upp det!”, sa kommunalrådet Kia Andréasson (MP) när Spanaren frågade om hennes inställning till hedersgästkort till Liseberg och fri entré till Stadsteatern.

Sagt och gjort.

Spanaren skrev till Gotevent och frågade. Först fick vi dokument om riktlinjerna för fribiljetter, principerna för att motverka korruption, hur representationsavdrag ska göras och vi fick veta att företaget inte har några listor på folk som bjuds in till olika arrangemang.

”Syftet vid respektive tillfälle styr vem som inbjuds”, skrev Lotta Nibell som tillträde som vd i våras. Och ”det är inte självklart att samma antal personer bjuds in varje gång…därför har jag svårt att ge ett exakt antal. Hoppas det räcker som förklaring.”

Då bad vi om listor över vilka som bjudits in till samtliga arrangemang det senaste året.

Det visade sig vara fem arrangemang: två konserter med Håkan Hellström, en med Robbie Wiliams, Göteborg Horse Show samt matchen Frölunda – Leksand. Ett stort antal personer hade bjudits in till alla fem. På vilket sätt det har stått i överensstämmelse med ”syftet vid respektive tillfälle” fick vi ingen förklaring på.

Hjälp Spanaren med granskningen: läs igenom listorna, fundera på om rätt personer bjuds in och skriv till oss: redaktionen@visslan.se.

Listorna:

Robbie Williams, Göteborg horse show, Frölundamatch

Håkan Hellström

(Och nej: Kia Andréasson har inte blivit inbjuden en enda gång det senaste året!)

Fakta

Got Event AB ägs av Göteborgs kommun och driver Ullevi, Scandinavium, Gamla Ullevi, Valhalla IP, Valhalla sporthallar, Valhallabadet och Frölundaborg. Företaget har omkring 125 anställda.

Föregående

Inbjudna till Robbie Williams med flera Goteventnöjen

Nästa

Osbeckska fonden upp i domstol