Vid ett par tillfällen per år bjuder Göteborgs symfoniker särskilt inbjudna gäster på mingel och konsert.

–  På listan finns personer vi samarbetar med på olika sätt samt personer som vi anser bör ha god kännedom om vår verksamhet: Politiker och tjänstemån hos Västra Götalandsregionen och Göteborgs stad, företrädare för länsstyrelsen, våra sponsorer och andra samarbetspartners samt chefer för stadens kulturinstitutioner, säger Helena Wessman, tidigare vd och konstnärlig ledare för Göteborgssymfonikerna.

Tillställningarna hålls vid jul och i samband med en konsert i Slottsskogen på Nationaldagen.

Ibland också där emellan.

– Som då vi välkomnade Kent Nagano som vår förste gästdirigent förra våren och då vi hade ett seminarium kring den svenske dirigentnestorn Herbert Blomstedt i december. Vi har också en samling varje höst för regionfullmäktiges ledamöter, då jag informerar om verksamheten i en timme och vi bjuder på en mingeltallrik med bordsvatten samt konsertbiljett, säger Helena Wessman.

Liksom andra kulturinstutioner i Göteborg är det en blandning av ledande politiker, makthavare i kultursvängen och lokala kändisar på symfonikernas gästlista.

Vad tycker du om urvalet?

Läs listan och mejla dina synpunkter till: redaktionen@visslan.se

Föregående

Symfonikernas gästlista

Nästa

Rektorn sa upp sig när sparandet skulle slå mot de svagaste