Millennium är namnet på Västra Götalandsregionens, VGR, kommande nya vårdinformationssystem. Det är en miljardsatsning med lång utvecklingstid kantad av hinder och frågor och är enligt beslut i VGR på väg att införas.
Först ut på banan är Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, som enligt VGRs plan skall införa Millennium den 12 november 2024. Därefter kommer den övriga vården i Sjuhärad.

Laura Raduta SÄS
Laura Raduta

Systemet har mötts av motstånd och invändningar, bl.a. från läkarhåll i VGR, som vill bromsa takten och vänta tills IT-systemet är helt färdigutvecklat och provat.

Läkarförbundet på SÄS: ”Inte färdigt”
– Systemet är inte färdigt, säger Laura Raduta, ordförande för Läkarförbundet på Södra Älvsborgs sjukhus, till Göteborgs-Posten.
Uppdraget att införa systemet hos SÄS har chefläkaren på sjukhuset Joacim Stalfors, som även har den utsatta positionen att ansvara för införandet av Millennium på sjukhuset.

Joacim Stalfors SÄS
Joacim Stalfors

Arbete med inriktning på driftstart 12 november
Så här säger han, genom kommunikatör Carina Carlsson på SÄS, till Spanaren om införandet och om det är möjligt till den 12 november:
”Vi på SÄS arbetar vidare med förberedelser för driftstart 12 november enligt plan.
Framtill 12 november finns ett antal kontrollpunkter med utvärdering av de olika förvaltningarnas status.
Millennium införs gemensamt för Södra Älvsborgs sjukhus, Närhälsan, Regionhälsan och delar av Regional laboratoriemedicin och Fastighet, stöd, service.”

Previous

"Svårt att bygga välfärd när regeringen skär i statens ansvar för finansiering"

Next

Samverkan mellan facken och ledningen på Sahlgrenska upphör