Nu finns ett Göteborgsförslag om att inte bygga det planerade storgaraget vid Skeppsbron. Det är Ole Hultman som skickat in förslaget som fått över 200 röster och alltså kommer att tas upp av exploateringsnämnden i Göteborg.

Förslaget pekar på att varje parkeringsplats i det 558 platser stora underjordiska garaget skulle kosta flera miljoner kronor styck och att förlusterna blir så stora att det blir svårt att räkna hem kostnaderna i form av framtida hyror.

Ser hellre satsningar på bilpool, cykling och kollektivtrafik
Ole Hultman vill hellre att kommunen satsar på bilpool, cykling och kollektivtrafik. Förslaget pekar också på att Göteborg borde tänka mer på miljön och inte uppmuntra till mer bilism genom att bygga ett dyrt garage med kanske Sveriges dyraste bilplatser.

En nerfart enda bygget på tio år
Hittills har bara en nerfart byggts, för några år sedan och eftersom garaget inte blivit av på över tio år så har världen ändrat sej, påpekar förslagsställaren.
Att bygga ett garage borde också gå emot Göteborgs miljöpolicy, som ju utgår från att utsläppen ska minska med tio procent årligen. Då kan man ju inte bygga ett dyrt garage, menar förslagsställaren Ole Hultman.

Med mer än 200 röster ska förslaget tas upp i nämnd
Ett Göteborgsförslag kan skickas in av vem som helst och sedan kan folk gå in på Göteborgs stads hemsida och rösta på förslagen som finns där. Får ett förslag över 200 röster ska aktuell nämnd ta upp det och besluta om det ska tas vidare eller inte.
Gå gärna in på goteborg.se och se efter själv!

Och här är hittar du Spanarens förra artikel om Skeppsbrogaraget. 

Föregående

Nya åtgärder ska sänka Sahlgrenskas kostnader med 1,1 miljarder

Nästa

Ska ny europeisk köpare ge elbilen Emily från Trollhättan en framtid på vägarna?