Med ett försäljningspris på nästan 20 miljoner kronor noterar ett hus i Skärhamn ett av de högsta – men inte det allra högsta – priserna för bostäder på Tjörn.

– Det har tidigare funnits några hus på Tjörn med högre försäljningspris, säger fastighetsmäklaren Erik Hansson på Fastighetsbyrån

– Hus som avses som sommarbostad har ofta högre försäljningspris än de som gäller för permanentbostäder, berättar han.
Han beskriver utvecklingen på fastighetsmarknaden på Tjörn som hittills under året ”fantastisk”. Bedömningen är dock att prisutvecklingen nu kommer att lugna ner sig.

Stor altan och egen brygga
Den aktuella fastigheten är på två och ett halvt plan, omfattar 190 kvadratmeter bostadsyta, och är belägen alldeles intill vattnet i Prosteviken, längst in i Skärhamn. Avståndet mellan husets vägg och Skagerrak är bara några meter. Ett altandäck är byggt  längs med husets sidor mot vattnet och en pålad brygga skärmar av och skapar en liten skyddad hamn för fritidsbåtar.
Huset ligger nedanför Skärhamns kyrka längs en av infarterna till Skärhamns samhälle.

Ombyggt magasin
Fastigheten uppfördes 1913 och då som ett magasin. På 2000-talet har huset under en period varit centrum för en dykarskola medan den nuvarande ägaren har använt bostaden för sommarboende.
Till fastigheten hör en strandtomt om drygt 2 000 kvadratmeter, varav drygt  1 300 kvadratmeter är vattenareal, en del av havet.
På Mossholmen, cirka halvannan mil söder om Skärhamn, finns en fastighet till salu för 15 miljoner kronor. För pengarna får man ett trevånings hus, byggt 2017 om 156 kvadratmeter också det beläget alldeles vid vattnet. Tomten är 390 kvadratmeter och även detta hus har en egen brygga.

Föregående

SU väl rustat för ny smittvåg

Nästa

Emigranternas hus kan räddas