De stora fotbollsklubbarna söker spelare allt längre ner i åldrarna. Senaste exemplet är holländska Feyenoord, där en gång Ove Kindvall var stor idol och Europacuphjälte.

Nu testas en annan blåvit spelare – en 12-åring!

– Han tillbringar höstlovet i Rotterdam, berättar IFK Göteborgs utbildningsansvarige Roger Gustafsson, för Spanaren. Vi rekommenderar inte sådant här, men killen har sin pappa med sig.

Gustafsson har erfarenhet av att de stora lagen helst vill ha godkännande av moderklubben för att bjuda in så unga spelare. För några är sedan hade Manchester City då 12-årige Benjamin Nygren och ett par till på gång, men avstod för att slippa kritik.

– Agenter får inte ha hand om så unga spelare, men kallar sej gärna ”medhjälpare” eller liknande för att komma undan problemet, fortsätter Gustafsson. Det är inte mycket vi kan göra, annat än att rekommendera spelaren att fortsätta hemma, inte minst med tanke på skolan.

Föregående

Sävehof slår "världsrekord"

Nästa

Ger attackerna mot Kvibergs marknad SD rätt?