Alexander: Nu är det revansch om gäller. Foto: Thomas Svensson

 

 

Förra året skrev Spanaren om ett knä som blev berömt. Den unge (18 nu) brottaren Alexander Norströms korsbandsoperation videofilmades och visades för specialister runt om i världen.

Nu är Alexander återställd – och uttagen till juniorlandslaget!

– Jag blev lite överraskad när jag kom med, säger han, men jag vet att jag egentligen hör hemma i landslaget.

ÖIS:arens olycka, när korsbandet slets av och han tvingades ge upp finalen i ungdoms-SM, inträffade ungefär samtidigt som Zlatan Ibrahimovic råkade ut för samma sak. Zlatans knä var förstås föremål för uppmärksamhet, men inte i kretsarna som Alexander Norström råkade hamna i.

Då han kom till akuten på Mölndals sjukhus var en av världens ledande experter på just den här sortens skada på plats av en ren tillfällighet.

Docent Kristian Samuelsson opererade och gav Alexander order om att inte anstränga knät på nio månader. Han hänvisades till gymträning av överkroppen.

– Jag har haft kontakt med min läkare en hel del, mest per telefon på sista tiden, och min sjukgymnast har hållit honom underrättad ända till nu, berättar Alexander. Lite orolig har jag varit, men nu känner jag inte av skadan alls.

Han fick landslagsplatsen efter att ha lyckats bra i turneringarna efter det ofrivilliga uppehållet. Det blev seger i sex av åtta matcher i den nordiska ungdomsturnering som Göteborg vann. Därefter blev han tvåa i Öresundsträffen och så sent som i lördags vinnare av Cup Klippan, där två amerikaner stod för motståndet och besegrades med teknisk överlägsenhet.

Juniorlandslaget möter Vitryssland på fredag i Norberg.

– Jag gick en extramatch i Klippan mot killen jag möter på lördag, hade ledningen, men förlorade. Nu är det bara revansch om gäller, säger Alexander, som tidigare varit med i ungdomslandslaget.

Föregående

Frågan om religionsfrihet splittrar Göteborgspolitiker

Nästa

Waideles unika autografsamling räddas en gång till