Som vi tydligt kunde märka under tisdagen rör det på sig i Göteborgs politiska sfär och inte så lite heller.

Lite mer i skymundan under betydligt mindre rabalder har Centerpartiet i Göteborg blivit av med en av sina trognaste och duktigaste medlemmar.

Han heter Joakim Rosdahl och var medlem i Centern i drygt 42 år. De senaste åren har han uppmärksammats mest för en resonerande och välskriven blogg, som mest handlat om utvecklingen i Göteborg.

Joakim Rosdahl

Om Västlänken tycker Joakim Rosdahl inte. Det har han med bestämdhet deklarerat i flera år, och det var också Centerns inställning till Västlänken som fick honom att lämna partiet.

– Det är verkligen beklagligt att Centern inte tog chansen att gå emot Västlänken. Jag lämnade dels på grund av själva sakfrågan, dels sättet man hanterat den på och sättet man argumenterat för länken.

Svårt att lämna

– Men det var ju svårt att lämna efter så många år. Men får ju en särskild relation till partiet, ungefär som till ett fotbollslag man hejar på.

– Jag har dock valt att inte ansluta till ett annat parti, svarar Joakim Rosdahl på Spanarens fråga. Jag behöver vila från politiken ett tag och gör kanske större nytta som opinionsbildare.

– Jag tycker att Martin Wannholt gör ett otroligt bra jobb och Vägvalet kämpar också hårt för Göteborg.

Kan trafikfrågor

Joakim Rosdahl var ordinarie ledamot och suppleant i Kommunfullmäktige 1985-1991. Han var också suppleant i dåvarande Spårvägsstyrelsen och Trafiknämnden och torde därmed kunna en hel del om kollektivtrafiken i Göteborg. Fram till dess att han lämnade Centern var han ordförande i lokalavdelningen Centern i centrum.

Föregående

Sjuksköterskor saknar borttaget jämställdhetslyft

Nästa

Zeqirajs avhopp avslöjar sprickan