Hör ni till dem som alltid har halvfulla fröpåsar kvar efter sådden varje vår? Skulle tro att många känner igen sig här.

Då kommer det ett utmärkt tillfälle att byta dessa överblivna fröer med andra odlare under Botaniska trädgårdens fröbytardag 10 april i samarbete med Studiefrämjandet.

Plats: Floras Rike, övervåningen i butiken, mellan kl 13 och 15 – om den tiden räcker!

Stadsodling förekommer alltmer i stadsmiljö, även i storstäder och inte bara i ompysslade, välmående koloniträdgårdar. Numera kan man på åtskilliga platser se prunkande stadsodlingar mellan vanliga hyreshus, exempelvis i Majorna och Kungsladugård.

Om inte Spanaren alldeles missminner sig skall det finns en tjänsteman på kommunens Park- och naturförvaltning som är behjälplig om någon vill pröva på att odla utanför köksfönstret. Mer information kan fås via länken längst ned i artikeln.

Under fröbytardagen kommer även de etablerade stadsodlarna och författarna Theres Lundén och Johannes Wätterbäck, kända från bloggen Farbror Grön, att medverka och ge tips och råd om grönsaksodling. Därtill presenterar de sin redan hyllade bok ”Alla fingrar gröna”. Signerade exemplar har utlovats.

Botaniskas egna trädgårdsmästare finns också på plats för besvara frågor om såväl sådd av sommarblommor som plantering av perenner. De delar även ut recept på trädgårdens egna jordblandningar för de allra största entusiasterna och bidrar med roliga fröer till fröbytet. Bara en sån sak…

Butiken vid entrén är förstås öppen för alla som behöver förnya i redskapsboden eller hitta fler inspirerande böcker om odling.

https://goteborg.se/wps/wcm/connect/729e0fa2-1f5f-4466-8af6-700eefc9572a/stadsnara_odling_lagupplost.pdf?MOD=AJPERES

Föregående

Hårda ord i striden om temporära bostäder för flyktingar

Nästa

När Partilles stora köpcentrum fyller år är det en fest - för Göteborg