BLEV NI CHOCKADE NU, ärbara göteborgare? Eller visste ni redan att era 13 kommunalråd med fem biträdande omger sig med totalt 42 politiska sekreterare? Det vill säga heltidsanställda partikamrater betalda med skattemedel?

Spanaren uppmärksammar nu detta med anledning av att den sparkade moderaten Martin Wannholt vägras någon politisk sekreterare alls trots att även han är kommunalråd.

Martin Wannholt kickades ur kommunstyrelsen av moderaterna efter valet. Sedan tog åter plats i kommunstyrelsen genom stöd från Vägvalet. Detta ledde till att han uteslöts som medlem i moderaterna. Orsaken var att han ”samverkat med ett konkurrerande parti” (Vägvalet). Detta var ett rätt väntat beslut för dem som känner till politisk kultur.

Nu samverkar sex konkurrerande partier i beslutet att vägra Wannholt politiska tjänstemän.

De sex motiverar beslutet med att Wannholt inte i likhet med dem själva representerar ett riktigt parti med medlemmar.

INFÖR KOMMUNVALET i fjol skrev Martin Wannholt en artikel där han kritiserade Västlänken, det heliga projekt som de sex samverkande konkurrerande partierna slår vakt om. Han fick flest personröster av alla moderater. Uppenbart för alla var, att hans inställning till Västlänken kostade honom den moderata posten som kommunalråd.

Ni som tror att Wannholts kritik mot Västlänken inte spelat någon roll i beslutet att vägra honom politiska sekreterare, res er upp.

Okej. Du kan sitta ner igen. Och håll dig gärna nykter på nästa träff.

Detta om detta. Vi som trodde att vi hade någon liten koll på det kommunala får skämmas. 42 politiska sekreterare!! Det hade vi inte uppmärksammat. Har göteborgarna märkt att kommunalpolitiken tack vare armén av politiska sekreterare blivit tydligare, mer öppen och mer demokratisk?

Sluta hånskratta, tack!

HUR MAN HÅLLER 42 sekreterare sysselsatta?

Lätt:

Möten, möten, läsa handlingar, möten, sammanträden, läsa protokoll, möten, kurser, möten, möten, läsa handlingar, hålla mötestal, skriva brev, möten, resor, möten, tala i telefon, möten, möten och – mö…sammanträden.

Föregående

Allt tätare orosmoln över Göteborg Energi

Nästa

Demokrati eller maktmissbruk att vägra Martin Wannholt sekreterare?