Vid flera tillfällen har vi fått broschyrer i brevlådan om hur vi ska bete oss med återvinning. Hur sopor ska sorteras och var de ska lämnas. Viktig samhällsfråga!

Varje år skickas tonvis med nytryckt papper ut fyllt av självklarheter. Kan vara bra förstås …

Vägen till återvinningen - översvämmad!
Vägen till återvinningen – översvämmad!

Men allt annat runt återvinningscentralerna verkar leva sitt eget liv och speciellt det som gäller tillgänglighet, överfulla insamlingskärl med mera.

Här, bakom Nya Varvets livs i Älvsborg, finns en återvinningsanläggning som ofta är överfull. Ofta kan man ju få förklaringar och som att det blev fullt på morgonen och att den tömdes på eftermiddagen med mera.

Vad som inte går att förklara och vad som överraskar än mer är att kärlen är överfyllda och att omgivande mark oftast är översvämmad.

Det är tydligen stopp i avloppet i marken vid centralen – sedan mer än två år tillbaka – och gång efter annan har olika medborgare hört av sig till Kretslopp och klagat, men inget har åtgärdats.

”Inte Kretsloppsförvaltningens ansvar!” Men visst är det. Det är kommunala skattepengar som betalar markhyran och då är det förvaltningens ansvar att se till att markägaren sköter sin mark.

Visst är det mysigare att glassa på en reklambyrå och producera trycksaker än att vara ute i verkligheten och se till att det man har ansvar för fungerar.

Föregående

Arbetsmiljön på Dicksons Hus döms ut

Nästa

Chefen för Västlänken "känner göteborgarnas stöd"