I höst kommer Björn Ulvaeus’, och Benny Anderssons låtskatt att hyllas med en arenaturné på tio platser runt Sverige. Den startar på Scandinavium 25 oktober.
Hyllningskonserten har fått titeln Let the Music Speak med Petra Marklund, Linnea Henriksson, Peter Jöback och Tomas Andersson Wij tillsammans med en stor orkester.
Biljetterna släpps fredag 5 april. Kl 10 för att vara exakt.

Henrik Jutbring Got Event
Henrik Jutbring

– Det är förstås glädjande att kunna fylla på Scandinaviums kalender med ett evenemang där några ur gräddan av svenska stjärnor hyllar Björn och Bennys låtskatt, säger Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.

Mycket har hänt under 50 år efter Waterloo
Det är 50 år sedan Björn Ulvaeus’ och Benny Anderssons musik fick sitt genombrott när ABBA vann Eurovision Song Contest i Brighton med Waterloo. Sedan dess har de skrivit och producerat musik i alla möjliga – och kanske omöjliga – sammanhang. Däribland musikalklassikerna Chess och Kristina från Duvemåla.

Ett starkt bidrag till Sveriges globala musikposition
Och nu i höst riktas alltså strålkastarljuset mot duon som med sin låtskatt i hög grad bidragit till att sätta Sverige på den globala musikkartan. Tillsammans med t ex The Gothenburg Sound (Metal) och musikskapare som Ace of Base, Max Martin och Tim Bergling (Avicii).
– Björn och Benny är Sveriges Lennon & McCartney. Deras låtkatalog är helt unik.
– Som låtskrivare är det med stor ödmjukhet jag tar mig an deras klassiker. Det ska bli extra kul att få göra det här med en stor orkester och förstås med mina artistkollegor, säger Tomas Andersson Wij.

Henriksson ser fram emot lyx och överraskningar
Artisterna, tillsammans med orkestern, kommer att framföra verken i originalutförande, varvat med nya tolkningar.
– Jag ser verkligen fram emot det här. Inte minst älskar jag tanken på att få presentera deras låtskatt i en riktigt lyxig konsert. Och att låta publiken känna igen sig, men också bli överraskade av vad som händer när våra fyra röster samverkar, säger Linnea Henriksson.

Föregående

Vilken nytta gör institutet för mänskliga rättigheter?

Nästa

Klart med nytt namn på nyaste isbrytaren