Pär Gustafsson Svenska Bandyförbundet
Pär Gustafsson.

Den idrottsintresserade i allmänhet och den bandyintresserade i synnerhet kan ha lagt märke till att Göteborgsområdet tilldelats ett antal internationella och nationella bandyevenemang sedan Ruddalens ishall och Nya Åby Isstadion togs i bruk.
Detta är ingen tillfällighet, utan en medveten strategi och taktik från Svenska Bandyförbundet.
– Vi har varit väldigt nöjda från Junior-VM och framåt, både med arrangemang och arenor. Då är det ganska givet att Göteborgsområdet får fler evenemang, säger förbundets generalsekreterare Pär Gustafsson inför fyrnationsturneringen för damer som startar på torsdagen i Ruddalens Ishall. Med deltagande av Sverige, Norge, Finland och USA.

Under 2023 arrangerades junior-VM och ungdomsfinalerna i Ruddalens ishall. Hittills detta år har det spelats dubbellandskamper mellan Sverige U 21 damer och Nederländerna i Åby Isstadion. Och nu är det alltså dags för tre dagars turnering i Ruddalens Ishall, där hemmalaget är stora favoriter.

Lokala föreningar står för bemanningen
Turneringen är ett samarrangemang mellan SK Höjden och Svenska Bandyförbundet, vilket innebär att det är Höjden som ansvarar för att förse arrangemanget med funktionärer.
Dubbelandskamperna i Mölndal var på samma sätt ett samarrangemang mellan Bandyförbundet och Mölndal Bandy.

Lyckade arrangemang stt bygga vidare på
Förra årets junior-VM var ett samarbete mellan Svenska Bandyförbundet, Internationella Bandyförbundet och SK Höjden. Ungdomsfinalerna arrangerades av Bandyförbundet, Distrikt Sydväst samt SK Höjden, Mölndal Bandy, Kareby IS och IFK Kungälv.
– De lyckade genomförandena förra året gör att vi med stor trygghet och tillförsikt har bestämt att placera ännu flera stora arrangemang i Göteborgsområdet.
– Det geografiska läget, närheten mellan arenorna, kommunikationer och boendemöjligheter är också ett stort plus. Och det är ju också roligt att vi kan bidra till utvecklingen av sporten bandy i Västsverige genom att lägga evenemang här, säger Pär Gustafsson.

Föregående

Tummen ned för extra stöd till vården

Nästa

Skiljeman avgör hyresnivån i nio kommuner