Sedan många år tillbaka anses Göteborg vara tradjazzens huvudstad i Sverige. Det finns fler orkestrar än vad de flesta känner till och det finns nästan lika många stilarter som det finns band.
Det finns också sedan många år tillbaka en förening som bevakar och har koll på vad som händer på området. Den heter numera Göteborg Classic Jazz och föreningens ordförande heter Bosse Johnson.

Han gör ett jättejobb för orkestrarnas framträdanden och för intresserade enskilda personer genom att samla in alla evenemang i Göteborg med omnejd i ett innehållsrikt och välgjort nyhetsbrev, som i princip uppdateras varje vecka.
Nyhetsbrevet är gratis och den som vill prenumerera ka göra det på adressen jazzbosse@classjazz.se

Hjälp att hitta tradjazz på många ställen
Varje vecka kan således den som är road hitta olika evenemang med tradjazz på en mängd platser i Göteborg. På restauranger, på halvslitna men mysiga klubbar, i kyrkor och under sommartid även utomhus ibland.

Bourbon Street på Tredje Långgatan i september
Nu är det också spikat att 2023 års Gbg Classic Jazz Festival kommer att äga rum fredag 1 och lördag 2 september.
”Vi tänker skapa ett litet Bourbon Street kring Tredje Långgatan vid Järntorget och ha konserter i tre-fyra lokaler: Contrast Public House och Le Pub samt ytterligare lokaler, som är under förhandling” skriver Jazzbosse i sitt senaste nyhetsbrev och tillägger:
”Bokning av en rad spännande attraktioner pågår som bäst. Fler detaljer kommer!”

Enda årliga jazzfestivalen – med mer än 30 år på nacken
Festivalen startades redan 1989 under namnet Göteborgs Jazzfestival, som bland annat utspelade sig på stadens gator ja, som i New Orleans kan man säga..
Classic Jazz är idag stadens enda årliga jazzfestival.

Föregående

Stena miljöväxlar med två nya hybridfartyg

Nästa

Regionstyrelsen går emot regeringens krav på anmälningsplikt