Efter GP-tävlingarna i friidrott på Slottsskogsvallen i somras kontaktade ett par åskådare Spanaren och undrade, med färsk träsmak i baken, om det inte snart var dags att byta ut läktarens gamla träbänkar.
Med egen erfarenhet av bänkarnas närmast obefintliga komfort kunde Spanarens medarbetare bara hålla med.

Nästa år fyller Slottsskogsvallen 100 år och tills dess är det meningen att samtliga bänkar ska vara utbytta så att Vallen kan bli en del av Göteborgs försenade jubileumsfirande.
Det var likadant 1923 då firandet av stans 300 år var två år försenat. Samma år invigdes emellertid nyanlagda Slottsskogsvallen av prins Gustav Adolf vid en ceremoni den 12 maj.

Upprustning under en längre period
Uppsnyggningen av Slottsskogsvallen har pågått i några år bland annat med en nybyggd så kallad entrépark längs norra kortsidan som vetter mot Margretebergsgatan.
Även ommålning av läktaren i den beige originalfärgen har genomförts av idrotts- och föreningsförvaltningen (IOFF). I nästa etapp är det dags för ommålning av hedersläktaren och de fyra paviljongerna, som kommer att få färgerna gråbeige och koboltblå.

Världsungdomsspelen flyttar in
Kanske kommer det att krävas ytterligare upprustning och moderniseringar sedan det häromdagen blev klart att Världsungdomsspelen i friidrott, efter 27 år flyttas från Nya Ullevi till Vallen.
– Vi är stolta att få välkomna Europas största arenatävling i friidrott, Världsungdomsspelen, till Slottsskogsvallen. Det kommer bli ett värdigt jubileumsfirande för vår 100-åring, kommenterade Per Tedenrud, anläggningschef för Slottsskogsvallen, beslutet.

Fast tid varje år blev en omöjlighet för Ullevi
Att flyttningen inte alls är populär i arrangerande klubben Örgryte IS kunde man förstå av arrangemangsledaren Per Cronas kommentarer efter beslutet.
– Vi har inget val. Det är flytta  eller ställa in som gäller, sa han.
Klubben har länge försökt få samma bestämda sommartid, veckan efter midsommar, varje år för evenemanget för att förenkla administration och inbjudningar etc, vilket Ullevi inte har klarat av att erbjuda.

Previous

Den folkdräkten ska man inte håna

Next

Politiker behöver mer än sakkunskap