Kan Göteborgsförslaget från Amanj Aziz resultera i en ny spårvagnshållplats vid shoppingcentret Gamlestadsvägen/Alekärrsgatan?
Bild: Amanj Aziz

En ny spårvagnshållplats behöver byggas i Gamlestaden.
En sådan förbättring av kollektivtrafiken till och från ett shoppingcenter i västra Gamlestaden på vägen ut mot E 45 skulle avsevärt förbättra för boende i nordöstra Göteborg att handla till exempel livsmedel.

Det anser Amanj Aziz. Därför har han utvecklat sin idé och lämnat in den till det så kallade Göteborgsförslaget.
Som Spanarens läsare känner till är Göteborgsförslaget ett slags brevlåda där vanligt folk utanför den politiska sfären kan lämna in förslag på olika förbättringar.

Tillräckligt många gilla ger fortsättning i trafiknämnden
Man kan också som privatperson gå in och rösta på förslag man tycker verkar vara bra. Om ett förslag får 200 eller flera ”gillanden ”har kommunen förbundit sig att behandla förslaget i lämplig kommunal nämnd.
När Spanaren tittade in på sajten hade Amanj Aziz förslag redan fått 204 röster. Förslaget kommer alltså senare att behandlas i trafiknämnden.

En viktig knutpunkt som saknar spårvagnshållplats
Så här motiverar han i sin helhet förslaget:
Shoppingcentret vid Gamlestadsvägen/Alekärrsgatan har flera butiker och restauranger som är en viktig knutpunkt för Nordöstra Göteborg. Idag finns en busshållplats där men ingen spårvagnshållplats. Spårvagnslinjerna 4, 8 och 9 åker förbi platsen men stannar inte. En spårvagnshållplats skulle underlätta för boende i Angered men också från övriga stan, då resa med kollektivtrafik idag är mycket omständligt.” 

Föregående

Inte längre viktigt med kunskaper

Nästa

Många röster för att bevara och utveckla Drömmarnas kaj