onsdag, mars 29 2023
Bevakar Göteborg - och lite till
Spanaren.se är en nättidning i Göteborg som ägs av den ideella föreningen Sällskapet Spanaren. Vi granskar makten men rapporterar även om annat. Redaktionen arbetar gratis.
Ett exempel på den konst som kan beskådas under Konstrundan i östra Göteborg

Konstrundan i östra Göteborg arrangeras för tredje året i rad och kan nog från och med nu kallas ett årligt evenemang, som kommit för att stanna för överskådlig framtid.
Det är i vart fall vad arrangörerna och ett 40-tal deltagande konstnärer, keramiker och andra hantverkare samt olika föreningar hoppas.

Evenemanget äger rum 23-25 oktober, fredag-söndag, och lämpligt nog sammanfaller fredagen med Kulturnatta i Göteborg. Mycket folk och liv och rörelse på stan med andra ord; Kulturnatta brukar vara sorglöst oberoende av väder och vind.
Just på fredagskvällen är det vernissage för samlingsutställningen kl 18-20 i Stall 11, Kvibergs stallgårdar 2, i vilken samtliga deltagare finns representerade.
Under lördagen och söndagen har alla konstnärer och föreningar öppet hus då det visar mer av sin konst och verksamhet.

Nystartat samarbete
En välkommen nyhet för året med tanke på sakernas tillstånd är Bergsjön 2021 och Konstrundans samarbete med Trädgårdsföreningen mitt i stan. Tjuvstarten pågår i Växthuset 17-25 oktober dagligen kl 10-16 då några av deltagande konstnärer och föreningar i Konstrundan ger en försmak av evenemanget.
– Vi ser väldigt positivt på samarbetet med Bergsjön 2021och hoppas att det kommer att utvecklas mer. Förhoppningsvis lockar utställningen i Växthuset till att se mer av Konstrundan i östra Göteborg, kommenterar Carina Krantz Rönnqvist, enhetschef i Trädgårdsföreningen, det nya samarbetet, som drar folk till parken när säsongen i princip är slut.

Biltransport att föredra
Oberoende av vädret är det nog liksom tidigare lämpligt att ta dig runt mellan de olika ateljéerna och föreningslokalerna i Utby, Kortedala och Bergsjön i bil, till och med kanske allra bäst och säkrast i år, då man skall ransonera nyttjandet av kollektivtrafiken.
Konstrundan i östra Göteborg arrangeras av Kulturhuset Bergsjön, Göteborgs Stad, Medborgarskolan, Higab, Göteborgslokaler och Familjebostäder i samarbete med lokala konstnärer och föreningar. Svenska kyrkan i Bergsjön är också med på ett hörn.

Programmet kan laddas ned med följande länk om man inte hittar det någon annanstans: https://goteborg.se/wps/wcm/connect/47d9331d-79fa-422b-98db-b04fae5b0c9d/200310-002-132+Konstrundan+2020%2C+folder.pdf?MOD=AJPERES

Previous

Domstolen förstod Flams parodi

Next

Göteborgs cykelfartsgator blir lagliga

About Author

Tord Melander

Journalist, ledarskribent (vik), lärare på journalisthögskolan, copywriter, författare.

Check Also