Örgryte IS arrangerar världsungdomsspelen på Ullevi veckans tre sista dagar. Med drygt 8 000 anmälda deltagare är det Europas största tävling i sitt slag – kanske rent av världens?

Det beror på vad man jämför med. Penn Relays i USA har haft 17 000 deltagare, men det har inkluderat en massa skollag från alla stater plus seniorer och veteraner.

En av mycket få veteraner på Ullevi är evigt unge stavhopparen Oscar Janson, som snart fyller 42. Han kan vinna igen och hotar alltid världsrekordet i sin åldersgrupp.

Khaddi Sagnia är ute efter VM-kvalgränsen
Khaddi Sagnia är ute efter VM-kvalgränsen

Men nutida stjärnor finns också med. Khaddi Sagnia hoppar längd i en mixedtävling där killar och tjejer alternerar. Khaddi från just Ullevi Friidrott är ute efter VM-kvalgränsen (6,75) och så sent som i söndags hoppade hon 6,52 i hård motvind och utan att träffa plankan. Dessutom lyckades hon trampa över i ett annat hopp där motvinden var drygt nio meter! Starkt bara att orka fram till avstampet i den blåsten…

Anmäld i sju grenar

Världsungdomsspelen, där man får vara med från 12 års ålder, är en tävling många kommer tillbaka till. En av dessa är Bianca Salming, sjukampare som aldrig verkar få nog – och nu är anmäld i just sju grenar!

– Fast jag kommer nog inte att starta i alla, säger hon. Mest sugen är jag på att få flera kast än vanligt i spjut och flera hopp än annars i längd.

Bianca siktar framåt mot junior-EM för 19-åringar om knappt en månad. Där blir det sjukamp.

För arrangörsklubben är bl a 17-årige talangen Carl Bengtströms starter på 400 meter och 300 meter häck något att se fram emot.

Det kryllar av intressanta namn och det spelar nästan ingen roll när man tittar in på Ullevi fredag-söndag. Det finns alltid något att se.

Och inte kostar det något heller.

Föregående

Kommunen stoppar fördjupad granskning av Intraservice - "för dyrt"

Nästa

Migrationsverket nära knäcka Elisabeth