Rädda Säve flygplats, manar kommunalrådet Martin Wannholt (Samverkande Göteborgare). Därmed blir det strid på högsta kommunala nivå om flygplatsens framtid.

– Kommunen ska inte vika ner sig utan göra sitt yttersta för att Säve ska kunna driva all sorts flygtrafik, säger Martin Wannholt till Spanaren.

– Säve behövs om Göteborg ska fortsätta växa.

I ett yttrande till kommunstyrelsen som sammanträder i morgon föreslår den tidigare moderaten att kommunen köper marken så att passagerartrafiken på Hisingen kan återupptas.

Kommunen är inställd på att sälja den del av området där polisen har sina helikoptrar. Därmed skulle statliga Swedavia äga alltsammans och kunna sälja hela området på ett bräde.

Martin Wannholt vill hindra att flygplatsen hamnar i händerna på företag som bara är ute efter tjäna pengar på nya fastigheter. Han anser att ärendet hittills skötts på ett oprofessionellt sätt.

– Viktigt samhällsflyg, kommersiellt flyg, fritidsflyg och lågprisflyg kan alla medverka till en fortsatt positiv utveckling av Göteborg, skriver han i sitt yttrande.

Volvo AB och kommunen sålde i januari sina aktier i flygplatsbolaget till Swedavia för en symbolisk krona. Banan skulle behöva rustas upp för över 250 miljoner, och det ansågs för dyrt.

Då var passagerartrafiken redan nedlagd.

Läs också: Flygklubbarna vill ta över

Föregående

Fika på stadsdelsnivå

Nästa

Kommunen satsar nya miljoner för att bli av med anställda