Vi kommer tillbaka med mera, tro inget annat!

Det deklarerade Eva Smedberg efter den oväntat massiva demonstrationen mot trängselskatten och Västlänken 22 november i fjol. Eva Smedberg var en av initiativtagarna till den största demonstrationen i Göteborg på år och dag.

Hon och många andra frivilliga i Västsvenska Folkinitiativet har sedan dess planerat nästa drag. Det kommer nu på lördag 7 mars då ytterligare en stor demonstration startar på Götaplatsen och går till Gustav Adolfs Torg, där det blir tal och underhållning.

Högre deltagarantal?

Blir det vackert väder blir sannolikt deltagarantalet ännu större den här gången, dels beroende på att demonstrationen är mer välarrangerad, dels på att Västlänken de senaste månaderna har debatterats minst sagt intensivt i media och man och kvinna emellan.

22 november deltog ca 6 000 personer (arrangörerna uppskattade antalet till ca 7 000, polisen till ca 5 000). Tåget var brett men ändå så långt att när de första demonstranterna var framme vid Kanaltorget intill Operan så hade de sista inte lämnat Götaplatsen.

4 300 är föranmälda

Arrangörerna räknar med att de blir fler den här gången. I lördags hade 4 300 personer meddelat via Facebook att de ämnar delta, betydligt fler än förra gången, då det kom ungefär dubbelt så många som de föranmälda. Sammanlagt har 36 000 fått inbjudan att delta och Folkinitiativet har sökt tillstånd hos polisen för 20 000 demonstranter.

Även danska och norska tidningar har fått pressreleaser om evenemanget.

Ny broschyr om Västlänken

En annan hårt engagerad person i Folkinitiativet, Nette Strunge, berättar att hon och hennes man Sture Hult i samarbete med arkitekter, ingenjörer och stadsplanerare har tagit fram en behändig 16-sidag broschyr, som i text och bild visar på alla nackdelar med Västlänken.

Broschyren har rubriken Sann skräckpropaganda om Västlänken och trycks i dagarna. Avsikten är att den skall delas ut i samband med demonstrationen. Läs broschyren HÄR

Läs också: Trolig nota 36 miljarder

Föregående

Räddningstjänstens ordförande går emot räddningstjänstens krav på säkerhet

Nästa

Inga pengar till mutprofessur